Αρχική Διάφορα Η Crystal Head Vodka συνδυάζει γεύση και Design.

Η Crystal Head Vodka συνδυάζει γεύση και Design.

by Andreas Rekopoulos

Η Crystal Head Vodka εκτός από υψηλή ποιότητα και ιδιαίτερη γεύση διαθέτει ίσως το πιο εντυπωσιακό και περίπλοκο στην κατασκευή μπουκάλι από οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Αμερικάνος ηθοποιός Dan Aykroyd, ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του στις δημοφιλείς ταινίες Ghostbusters.

Ο Aykroyd συναρπάζεται από το υπερφυσικό στοιχείο και είναι φανατικός ερευνητής των αινιγματικών κρυστάλλινων κρανίων που έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία του κόσμου και βρίσκονται εκτεθειμένα σε διάσημα μουσεία, όπως το British Museum και το Smithsonian Institution. Γοητευμένος από τις μυστικιστικές ιδιότητες των κρανίων και πιστεύοντας στις θετικές ενεργειακές τους ιδιότητες θέλησε να φτιάξει κάποιο αντικείμενο που να είναι πιστή αναπαράσταση των κρανίων και να μπορεί ο καθένας να αγοράσει. Καθως η κατασκευή ενός μασίφ κρυστάλλινου κρανίου ήταν απαγορευτική για λόγους κόστους, γεννήθηκε η ιδέα κατασκευής ενός μπουκαλιού. Το τελικό σχέδιο έγινε από τον καλλιτέχνη John Alexander και η κατασκευή γίνεται από την Ιταλική Bruni Glass στο Μιλάνο.

Έχοντας πλέον στα χέρια του ένα μπουκάλι έργο τέχνης, ο Aykroyd αποφάσισε ότι η βότκα θα ήταν το ιδανικό περιεχόμενο, λόγο του λευκού διάφανου χρώματος, της δημοτικότητας της αλλά και της δυσκολίας απόσταξης, ώστε να υπάρχει πρόκληση για την κατασκευή ενός ποτού πραγματικά εξαιρετικού. Η βότκα φτιάχνεται με αγνό νερό από το Newfoundland του Καναδά, είναι τετραπλής απόσταξης και φιλτράρεται με μια ειδική διαδικασία μέσα από φίλτρο διαμαντιών Herkimer. Τα διαμάντια Herkimer, παρότι ονομάζονται διαμάντια είναι στην ουσία κρύσταλλοι quartz, έτσι η βότκα φιλτράρεται μέσα από το ίδιο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα πραγματικά κρυστάλλινα κρανία, σχηματίζοντας άλλη μια σύνδεση με την πηγή έμπνευσης του εγχειρήματος.

Με την χρήση των καλύτερων πρώτων υλών, εξειδικευμένων τεχνικών απόσταξης και φυσικά με το πάθος του Aykroyd να παρακολουθήσει την διαδικασία έως ότου πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η Crystal Head Vodka ήδη θεωρείται μια εξαιρετική βότκα και έχει κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών του είδους. Χαρακτηρίζεται από απαλή γεύση με μια ελαφρά επίγευση βανίλιας και περιέχει 40% αλκοόλ.

Παράλληλα το μπουκάλι της είναι καταπληκτικό και ανεξαρτήτως εάν η σύνδεση με τα κρυστάλλινα κρανία είναι θέμα πεποίθησης ή απλά marketing, αποτελεί ένα πρωτότυπο διακοσμητικό αντικείμενο και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλές χρήσεις για αυτό ακόμη και όταν αδειάσει.

Η βότκα Crystal Head διατίθεται στο κλασσικού μεγέθους μπουκάλι των 750ml, ενώ για όσους τα 750ml δεν είναι αρκετά υπάρχει και ένα extra large μπουκάλι χωρητικότητας 1750ml με διπλάσιο περίπου κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.